Axa lui Obama

Candidatul la Presedintia SUA s-a deplasat ieri de la Zidul Plangerii din Ierusalim la monumentul Victoriei din Berlin

Candidatul democrat in cursa electorala pentru Casa Alba, Barack Obama, a intreprins, ieri dimineata, la finele sejurului in Orientul Mijlociu, o vizita surpriza la Zidul Plangerii din Ierusalim inainte de a se deplasa in Germania.
Purtand kipa pe cap, senatorul de Illinois s-a rugat la locul venerat de evreii de pretutindeni, plecandu-si capul in momentul in care un rabin a rostit psalmul chemand la pace in Orasul Sfant.
Israelienii au privit, in general, cu ochi buni vizita lui Obama, despre care se spune ca ar avea mama evreica, ca pe un semnal al continuarii bunelor relatii dintre SUA si Tara Sfanta. Dar, asa cum se intampla intotdeauna, au existat si protestatari. Unul dintre credinciosii prezenti in zona i-a strigat lui Obama ca “Ierusalimul nu este de vanzare”. Oaspetele si-a pastrat calmul si si-a continuat reculegerea la relicva fostului templu evreiesc, distrus de romani in urma cu aproape 2000 de ani. Barack Obama a catalogat Israelul drept un veritabil “miracol” si i-a asigurat pe sustinatorii evrei ai SUA ca nu va exercita presiuni asupra statului evreu pentru a-l determina la concesii ce i-ar periclita securitatea, in cadrul negocierilor de pace israeliano-palestiniene. Luna trecuta, Obama i-a iritat foarte rau pe palestinieni, afirmand ca Ierusalimul, a carui zona araba a fost cucerita de statul evreu in 1967, trebuie sa ramana capitala “indivizibila” a Israelului.
Dupa ce a vizitat Afganistanul, Kuwaitul, Irakul, Iordania, Israelul si teritoriile palestiniene, carismaticul senator de Illinois a inceput, ieri, etapa europeana a periplului sau diplomatic, avand, drept prima escala, Germania. Barack Obama era asteptat cu deosebit interes la Berlin, si de clasa politica, si de opinia publica. Inca de miercuri, Merkel s-a declarat foarte incantata de aceasta vizita si a afirmat ca va discuta cu Obama teme legate de parteneriatul transatlantic, de cooperarea in cadrul NATO, de protectia climei si de liberalizarea comertului la nivel global. Agenda berlineza a lui Barack Obama mai include o intalnire cu ministrul de Externe, Frank-Walter Steinmeier, precum si o vizita la aeroportul istoric Tempelhof.
Aseara, candidatul democrat a sustinut, in cadrul unei manifestari publice, un discurs in care a prezentat viziunea sa asupra relatiilor transatlantice. Spre deosebire de KF Kennedy, Obama si-a rostit discursul in fata Coloanei Victoriei, din parcul Tiergarten, dupa ce a fost mutat de cancelarul Merkel. El si-ar fi dorit sa aiba parte de Poarta Brandenburgului, dar Merkel a sustinut ca monumentul nu trebuie sa devina un loc in care politicienii straini sa-si promoveze campania electorala. Coloana Victoriei are si ea o istorie. Aflata initial in fata Reichsteig-ului, Adolf Hitler a mutat-o in actuala piata pentru ca ii obtura vederea.
Ileana CORNEA (sursa)

Comenteaza

  1. Poate sunt rea , dar as asocia pe presedinte cu Antihrist doua argumente in acest sens ar fi : are mama evreica , e presedintele SUA , e si el evreu.E doar o opinie , nu o convingere :), glumesc :) , dar orice gluma are un sambure de adevar :)

    — Maria · 2 January 2009, 23:02 · #

  2. LA FEL CA TOTI PRESEDINTII AMERICANI OBAMA E MASON SI SATANIST . E POSIBIL SA FIE SI ANTIHRISTUL .. DACA NU ,EL DOAR SE SUPUNE PIRAMIDEI SI OCHIULUI LUI LUCIFER DIN VARF. ORICUM NU NE VA AJUTA CU NIMIC PRESEDINTELE AMERICAN DAR E PACAT CA GUVERNUL NOSTRU SI CELE ALE ALTOR TARI SUNT SERVILE CELUI MASONILOR AMERICANI .DECI MAI SIMPLU EI NE VAND

    — Ortodox · 13 February 2009, 15:17 · #

  3. E anthrist dar nu e ANTIHRISTUL, intr-un fel ma surprinde sa vad un negru la zidul plangerii da cred ca era prevazut in contractul presedintelui sa dea o tura si pe acolo de dragul sponsorilor :)

    Antihristul o sa apara dupa razboi ca facator de pace intre doua sau mai multe dobitoace, o sa fie prezentat ca un mare invatator (PROPAGANDA) nu o sa aibe lagatura cu politica si nici nu o sa fie cunoscut pana atunci asa ca ramane un mister.

    Cei obisnuiti cu show-urile americane televizate cum ar fi SuperBowl, Wresling Mania sau Alegerile Prezidentiale se vor prinde insa numarul lor va fi cu adevarat foarte mic.

    Astia pe la UN (natiunitle unite) Il cunosct sub numele de Maitreya adika asta. youtube [.] [com] / watch?v=QLhEzA9gkuE
    Are si un proroc pe nume Banjamin Creme.

    Maicuta Ecaterina ar trebui sa avertizezi oammenii in legatura cu personaju asta nu doar cu chip-urile. Apoi dumneata intri in contact cu multi “clarvazatori” si ai informatii la prima mana despre cam ce se va intampla. Va scapa Romania de razboi?

    Stiu ca lupti mult ca sa faci o diferenta si pentru toti cei in adormire sau morti (cam cum sunt si eu) si pentru asta iti multumesc. Si poate ai sa spui o rugaciune si pentru mine sa imi dea Dumnezeu viata si iubire si promit ca de data asta am sa le pretuiesc.

    Imi pare foarte rau ca oamenii nu realizeaza ca nu trebuie sa se intampla toata nebunia asta, ca Dumnezeu ne-ar ierta daca ne-am intoarce la el chiar si acum desi…suntem pe val, cum s-ar spune…

    — Eduard · 18 February 2009, 17:16 · #

  Ajutor Textile

Cărți





Noutăţi

Subiecte

Comentarii

Linkuri

Fluxuri

Cautare