Rugaciune catolica criticata de evrei

O rugaciune “pentru convertirea iudeilor”, care face parte din slujba oficiata in Vinerea Sfanta, a fost criticata aspru de mai multe asociatii de evrei din Italia, chiar si dupa ce a fost modificata de papa Benedict al XVI-lea, informeaza Mediafax.
Ziarul oficial al Vaticanului, L’Osservatore Romano, a publicat, marti, fragmente dintr-o nota a Secretariatului de stat al Vaticanului in care se prezinta modificarile aduse textului rugaciunii rostite in Vinerea Sfanta, care anul acesta se sarbatoreste pe 21 martie.

Potrivit textului precedent, credinciosii se rugau “pentru convertirea iudeilor”, pentru ca Dumnezeu “sa le ia valul de pe inimi” si sa le dea dreptul sa fie eliberati din “obscuritate” si “orbire”. Versiunea corectata de Benedict al XVI-lea elimina referirea la “obscuritate”, credinciosii rugandu-se pentru ca Dumnezeu “sa le ilumineze inimile” iudeilor.

Mai multe organizatii evreiesti, printre care si centrul Simon Wiesenthal, si-au manifestat ingrijorarea pentru faptul ca rugaciunea a fost inclusa din nou in slujba din Vinerea Sfanta, pe 7 iulie 2007, printr-un decret papal. Textul fusese eliminat de Biserica catolica dupa Conciliul Vatican II, dupa ce, in 1962, fusese scoasa din text expresia “iudei perfizi”.

Marele rabin al Romei si-a manifestat ieri, nemultumirea fata de noua versiune a rugaciunii. (G.D.) (sursa)

Comenteaza

  1. VA MULTUMESC PENTRU RUGACIUNI

    viorica · 24 January 2009, 12:03 · #

  2. VA SA NE AJUTATI DIN TOT SUFLETUL PE ACEST,,BAIAT IONEL.,,CU O RUGACIUNA DE DEZLEGARE,, ARE 26 ANI
    VA MULTUMESC

    IONEL · 29 January 2009, 19:47 · #

  3. va rugam sa ne ajutati si sa ne ziceti ce trebuie sa facem va multumesc

    — viorica · 31 January 2009, 21:26 · #

  4. ajutor pentru adevar liniste o rugaciune multumesc

    teodor 12iunie1949r · 31 January 2009, 22:20 · #

  5. VA ROG SA NE DATI RUGACIUNEA SF. ANTON SI SA NE AJUTATI

    viorica · 1 February 2009, 18:39 · #

  6. va rugam ajutor va mutumim

    vcraciun sergiu · 15 February 2009, 17:53 · #

  7. SA VA DEA DUMNEZEU SANATATE SI PUTERE IN MISIUNEA INCREDINTATA.

    — GEORGESCU CATALINA · 26 February 2009, 12:26 · #

  8. Maica Ecaterina ….sunt un tanar din Bucuresti, in varsta de 31 de ani, care si-ar dori a fi contactat de d-voastra pentru a ma alatura luptei pe care o ducem “pentru Dumnezeu”! Sunt casatorit, am un baietel de 3 ani, locuiesc si cu parintii ….insa niciunul dintre ei nu cunosc Adevarul si mai ales consecintele acestei lupte! …am nevoie de ajutorul d-voastra pentru ca, sufletu-mi spune ca, simt ca existenta mea nu a fost aievea “programata” acestor zile. 0726937162 – vreau sa luptam alaturi pentru alaturarea cator mai multe suflete intru Domnul nostru Iisus Cristos. Dintotdeauna am fost un om cu ganduri spirituale desi activitatile si realizarile mele au fost din contra. Teoretic nu cunosc Adevarul intocmai si asa cum d-voastra il urmati ….sufleteste insa, Da. Dintotdeauna am stiut ca rolul meu pe acest pamant nu aste acela pe care il urmeaza majoritatea suflarii pamantesti. Am nevoie de d-voastra pentru ca puterea mea launtrica sa biruie. Am nevoie sa fiu in preajma oamenilor adevarati ai lui Dumnezeu! Amin

    — Lucian Ghita · 26 February 2009, 17:17 · #

  9. va rugam sa ne ajutati cu o rugaciune

    sergiu · 31 May 2009, 20:16 · #

  Ajutor Textile

Cărți





Noutăţi

Subiecte

Comentarii

Linkuri

Fluxuri

Cautare