Obama, primit cu interes in Israel


Candidatul democrat a promis ca, daca va fi ales, va transforma procesul de pace din Orientul Mijlociu in prioritate

Barack Obama s-a aflat ieri in Israel si Cisiordania, unde a avut intrevederi cu liderii locali. Turneul candidatului american continua astazi cu vizita in Germania.

In cadrul intalnirii cu presedintele israelian Shimon Peres, Obama a vorbit despre “relatiile speciale dintre Israel si SUA” si despre intentia sa de a sustine securitatea statului evreu, in calitate de “senator sau presedinte” al SUA.

El a promis sprijin ferm Israelului – “un miracol produs in Orientul Mijlociu”- si a spus ca, daca va fi ales, va depune eforturi pentru revigorarea procesului de pace din regiune.

Barack si Barak au luat dejunul impreuna

Obama, purtand la gat o cravata albastru cu alb, culorile steagului israelian, a luat micul dejun cu ministrul israelian al apararii, Ehud Barak. El s-a mai intalnit si cu liderul opozitiei de dreapta, Benjamin Netanyahu, cu ministrul de externe Tzipi Livni, dar si cu premierul Ehud Olmert, care risca inlaturarea de la putere din cauza acuzatiilor de coruptie.

Vizita-maraton de 15 ore s-a incheiat cu o oprire la Zidul Plangerii. Obama s-a straduit sa linisteasca temerile israelienilor si evreilor americani cu drept de vot in ceea ce priveste relatia sa cu Ierusalimul. Faptul ca a pledat in timpul campaniei pentru negocieri directe cu Teheranul, pe care Israelul il considera o amenintare pentru securitatea sa, reprezinta in continuare un mare semn de intrebare pentru evrei.

Nu a ocolit Cisiordania

Obama a avut intrevederi ieri la Ramallah cu presedintele Autoritatii Palestiniene, Mahmoud Abbas, si cu premierul Salam Fayyad. Vizita lui in aceasta regiune a fost interpretata drept “un semn bun”, in conditiile in care John McCain nu s-a intalnit cu palestinienii cand s-a aflat in Orientul Mijlociu la inceputul verii.

Potrivit lui Saeb Erekat, negociator palestinian pentru pace, Abbas intentiona sa-l roage pe Obama sa-si indrepte atentia spre conflictul palestiniano-israelian, daca va deveni presedinte.

Ma aflu aici pentru a sublinia relatiile speciale dintre Israel si SUA si pentru a-mi exprima propria sustinere pentru securitatea statului evreu
Barack Obama, candidat democrat la presedintia SUA (sursa)

Comenteaza

  1. Acest presedinte de stat Barack Obama se opune legilor lui Dumnezeu,cand D-zeu spune“cresteti si va inmultiti si stapaniti pamantul” Obama vine cu conceptia ca suntem prea multi pe globul acesta pamantesc si ar trebui sa fim mai putini.Dureros foarte dureros,Dumnezeu care este stapanul absolut al vietii de la conceptie pana la moarte,Obama e de alta parere!!!!! De ce darul lui Dumnezeu il badjocoresti si legile lui te impotrivesti???

    — cosmina · 4 January 2009, 18:50 · #

  Ajutor Textile

Cărți





Noutăţi

Subiecte

Comentarii

Linkuri

Fluxuri

Cautare